yeezy boost 350 v2 confirmed app info adidas yeezy 350 boost v2 november 23 releases adidas yeezy boost 350 v2 black red release date update adidas yeezy boost 350 v2 black red adidas yeezy boost 350 v2 blackred drops tomorrow adidas yeezy boost 350 v2 red green copper early links adidas Yeezy Boost 350 V2 Glow in the Dark buy black friday yeezy boost 350 v2 yeezy 350 v2 drop black friday yeezy mafia atakuje ponownie adidas yeezy adidas yeezy boost 350 v2 black red toddler sizes adidas yeezy boost 350 v2 black red release date adidas yeezy boost 350 v2 black friday adidas yeezy boost 350 v2 black friday adidas yeezy adidas yeezy boost 350 v2 core blackred early links adidas yeezy boost 350 v2 zebra 2892 adidas Yeezy 350 Boost V2 Beluga Solar Red adidas yeezy boost v2 350 black white red

Закон за безбедност на сообраќајот на патиштата

Препораки

Категориите на лични податоци кои се обработуваат во евиденците од овој закон се дефинирани со други закони и со правилници на Министерството за внатрешни работи. Една евиденција за која е задолжително потребно целосно регулирање на обемот на лични податоци е евиденцијата на снимки од видео надзор на патиштата предвидена во Член 411 од овој закон.

Со оглед на фактот дека видео надзорот е материја која се регулира со Законот за заштита на личните податоци, потребно е усогласување со начелата на правично вршење на видео надзор. Целта е јасна и оправдана но потребно е прецизирање на личните податоци кои ќе се собираат (фокусот на снимање на камерите), кој во Полицијата ќе има пристап до снимените материјали, на кој начин тие ќе се испраќаат до возачот/ сопственикот на возилото. Исто така, законот треба да предвиди и посебни известувања за возачите за местата на кои има поставено систем за видео надзор.

Потребно е прецизирање на роковите, освен кај снимките од видео надзорот за кои е предвидено дека ќе се чуваат во рок од 6 месеци.

Законот не содржи член за заштита на личните податоци, па оттука потребно е да се вметне посебен дел за заштита на личните податоци, односно, за техничките и организациските мерки кои ќе гарантираат тајност и заштита на личните податоци.

 

Анализа на законот / Преземи го законот .pdf / Назад до анализите

air jordan 8 aqua black friday 2015 air jordan 8 air jordan 9 air jordan 9 air jordan 9 air jordan 9 black red white 2016 release air jordan 9 air jordan 9 product pol 7383 Buty koszykarskie Hyperdunk 2015 PRM.html product pol 5467 Hyperdunk 2013.html nike hyperdunk 2013 product pol 8040 Buty koszykarskie Hyperdunk 2015 Low Limited.html nike hyperdunk 2015 low nike air foamposite pro nike air foamposite pro nike air foamposite pro nike air foamposite pro pure platinum nike air foamposite one usa pierwsze zdjecia nike air foamposite one olympic product pol 6791 Buty koszykarskie Air Foamposite Pro.html
adidas eqt black pack release info adidas originals eqt black pack adidas originals eqt black pack adidas eqt support black pack releasing soon where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra ba7496 adidas eqt support adv pk zebra primeknit adidas eqt support ultra boost turbo red white adidas eqt support ultra boost turbo red adidas eqt support adv black turbo red adidas eqt support ultra boost turbo red adidas eqt support ultra whiteturbo adidas originals eqt support 93 camo turbo red adidas eqt running support 93 primeknit og colorway adidas eqt running support 93 primeknit white teal chartreuse red black