yeezy boost 350 v2 confirmed app info adidas yeezy 350 boost v2 november 23 releases adidas yeezy boost 350 v2 black red release date update adidas yeezy boost 350 v2 black red adidas yeezy boost 350 v2 blackred drops tomorrow adidas yeezy boost 350 v2 red green copper early links adidas Yeezy Boost 350 V2 Glow in the Dark buy black friday yeezy boost 350 v2 yeezy 350 v2 drop black friday yeezy mafia atakuje ponownie adidas yeezy adidas yeezy boost 350 v2 black red toddler sizes adidas yeezy boost 350 v2 black red release date adidas yeezy boost 350 v2 black friday adidas yeezy boost 350 v2 black friday adidas yeezy adidas yeezy boost 350 v2 core blackred early links adidas yeezy boost 350 v2 zebra 2892 adidas Yeezy 350 Boost V2 Beluga Solar Red adidas yeezy boost v2 350 black white red

Графички приказ на анкетните одговори од експертите

 

1. Сектор

Учесниците во анкетата според секторот на нивно делување.

1-sektor

 

 2. Врз основа на кој закон прибирате лични податоци?

Поделба според Законите по кои делуваат одредените сектори.

2-rabota-licni-podatoci

 

3. Во која форма (евиденција, регистар, база) ?

Кои се форми на чување лични податоци се предвидени во секторите.

3-vo-koja-forma

 

 

4. Дали е јасна целта за која е предвидено собирањето на личните податоци?

Дали целта на прибирање јасно може да се воочи од текстот во самите закони

4-celta

 

 

5. Дали обемот на личните податоци кои се собираат одговара на целта на нивното собирање?

Став на експертите за оправданоста на обемот на лични податоци кои се собираат.

5-obem-odgovoronost

 

 

6. Кој првично го собира податоците ? (компанија, институција)

Дали одделните сектори имаат капацитети и законски обврски да ги прибираат личните податоци.

6-koj-gi-sobira

 

 

7. Дали некој друг субјект има право на пристап до овие податоци, односно, дали ги давате на користење или обработка на некоја друга институција, компанија?

Половина од експертите изјавија дека ги даваат на користење личните податоци, согласно законот.

7-pristap-od-drug

 

 

8. Дали за некоја категорија на лични податоци е предвидена согласност од субјектот за нивна обработка?

Поголемиот број сектори предвидуваат барање на согласност од субјектот, меѓутоа само за одредени категории на лични податоци.

8-soglanost

 

 

9. За која?

За кои цели, и за кои категории на лични податоци најчесто се бара согласност од субјектот помеѓу секторите.

9-za-koja

 

 

10. Дали во законот врз основа на кој Вие работите се предвидени јасни и конкретни рокови на чување на личните податоци?

Дали во самиот текст на законот има јасна определба.

10-rokovi

 

 

11. Колку години/месеци?

Колкав е предвидениот период на чување на лични податоци.

11-kolku-godini

 

 

12. Дали постои посебен член за заштита на личните податоци кој јасно укажува на примена на технички и организациски мерки?

Во половината од секторите не се внесени новите технички и организациски мерки за заштита на личните податоци.

12-poseben-chlen

 

 

13. Дали Вие имате донесено внатрешни акти за технички и организациски мерки за тајност и заштита на лични податоци?

Речиси сите сектори имаат донесено дополнителни внатрешни акти, често во соработка со ДЗЛП.

13-vnatresni-akti

 

 

14. Дали обработката на податоците е превидена во овој закон, или треба да е поврзана и применета со друг закон?

Дали во самиот закон јасно е наведена обработката на лични податоци.

14-obrabotkata-predvidena

 

 

15. Дали постојат исклучоци за обработка на чувствителни лични податоци ? (ЕМБГ, биометрија, видео надзор)?

Дали постојат категории на лични податоци кои не се обработуваат.

15-isklucoci

 

 

16. Кои?

Само мал број сектори се запознати со дефинираните исклучоци.

16-koi

 

 

17. Дали ДЗЛП има дадено мислење по однос на законот, и дали е тоа мислење земено предвид?

Половината од секторите немаа информации за достапноста на мислењата на ДЗЛП.

17-dzlp-mislenje

 

 

air jordan 8 aqua black friday 2015 air jordan 8 air jordan 9 air jordan 9 air jordan 9 air jordan 9 black red white 2016 release air jordan 9 air jordan 9 product pol 7383 Buty koszykarskie Hyperdunk 2015 PRM.html product pol 5467 Hyperdunk 2013.html nike hyperdunk 2013 product pol 8040 Buty koszykarskie Hyperdunk 2015 Low Limited.html nike hyperdunk 2015 low nike air foamposite pro nike air foamposite pro nike air foamposite pro nike air foamposite pro pure platinum nike air foamposite one usa pierwsze zdjecia nike air foamposite one olympic product pol 6791 Buty koszykarskie Air Foamposite Pro.html
adidas eqt black pack release info adidas originals eqt black pack adidas originals eqt black pack adidas eqt support black pack releasing soon where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra ba7496 adidas eqt support adv pk zebra primeknit adidas eqt support ultra boost turbo red white adidas eqt support ultra boost turbo red adidas eqt support adv black turbo red adidas eqt support ultra boost turbo red adidas eqt support ultra whiteturbo adidas originals eqt support 93 camo turbo red adidas eqt running support 93 primeknit og colorway adidas eqt running support 93 primeknit white teal chartreuse red black