yeezy boost 350 v2 confirmed app info adidas yeezy 350 boost v2 november 23 releases adidas yeezy boost 350 v2 black red release date update adidas yeezy boost 350 v2 black red adidas yeezy boost 350 v2 blackred drops tomorrow adidas yeezy boost 350 v2 red green copper early links adidas Yeezy Boost 350 V2 Glow in the Dark buy black friday yeezy boost 350 v2 yeezy 350 v2 drop black friday yeezy mafia atakuje ponownie adidas yeezy adidas yeezy boost 350 v2 black red toddler sizes adidas yeezy boost 350 v2 black red release date adidas yeezy boost 350 v2 black friday adidas yeezy boost 350 v2 black friday adidas yeezy adidas yeezy boost 350 v2 core blackred early links adidas yeezy boost 350 v2 zebra 2892 adidas Yeezy 350 Boost V2 Beluga Solar Red adidas yeezy boost v2 350 black white red

Преку посебен софтвер ќе се регистрираат и заштитуваат личните податоци на туристите

Податоците за туристите што престојуваат во хотелите, Општина Тетово ќе ги добива електронски. Локалната самоуправа преку посебен софтвер ќе се информира од каде е туристот, колку престојува, кој пол е и слично. Името и презимето, броевите на личната карта и пасошот на туристот, нема да се објавуваат за да се заштитат неговите лични податоци.

Овој електронски начин на добивање податоци е дел од проектот „Систем за електронска евиденција на туристи“, спроведен од организацијата ИКТ за промени, поддржан во рамки на проектот „Акциска мрежа за добро владеење“, кој се спроведува од Фондацијата „Метаморфозис“, во партнерство со МЦЕТ и „Реактор“, а со финансиска помош од Европската комисија преку програмата IPA CIVIL SOCIETY FACILITY (CSF) 2012-2013.

– Моментално туристите во Општина Тетово се пријавуваат со име и со презиме, овие информации нема потреба да ги има Општината затоа што со што на тој начин се крши законот за заштита на личните податоци. Хотелиерите до локалната самоуправа, информациите за туристите ќе ги доставуваат преку посебен софтвер, тие информации ќе содржат податоци, од каде има туристи, колку има туристи, за да може Општината да ја одреди таксата што треба да се наплати за престој на туристите – изјави Адријан Бесими од организацијата ИКТ за промени.

Општина Тетово го поздрави проектот.

– Потребен е ваков проект затоа што на овој начин ќе се заштитат личните податоци на туристите, но и попрецизно, ќе се ажурираат нивните податоци – изјави Салат Алили од канцеларијата на локалниот економски развој при Општина Тетово.

Системот за електронска евиденција на туристите би можел во иднина да се спроведе и во останатите градови во Македонија.

Извор: МЕТА

air jordan 8 aqua black friday 2015 air jordan 8 air jordan 9 air jordan 9 air jordan 9 air jordan 9 black red white 2016 release air jordan 9 air jordan 9 product pol 7383 Buty koszykarskie Hyperdunk 2015 PRM.html product pol 5467 Hyperdunk 2013.html nike hyperdunk 2013 product pol 8040 Buty koszykarskie Hyperdunk 2015 Low Limited.html nike hyperdunk 2015 low nike air foamposite pro nike air foamposite pro nike air foamposite pro nike air foamposite pro pure platinum nike air foamposite one usa pierwsze zdjecia nike air foamposite one olympic product pol 6791 Buty koszykarskie Air Foamposite Pro.html
adidas eqt black pack release info adidas originals eqt black pack adidas originals eqt black pack adidas eqt support black pack releasing soon where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra ba7496 adidas eqt support adv pk zebra primeknit adidas eqt support ultra boost turbo red white adidas eqt support ultra boost turbo red adidas eqt support adv black turbo red adidas eqt support ultra boost turbo red adidas eqt support ultra whiteturbo adidas originals eqt support 93 camo turbo red adidas eqt running support 93 primeknit og colorway adidas eqt running support 93 primeknit white teal chartreuse red black