yeezy boost 350 v2 confirmed app info adidas yeezy 350 boost v2 november 23 releases adidas yeezy boost 350 v2 black red release date update adidas yeezy boost 350 v2 black red adidas yeezy boost 350 v2 blackred drops tomorrow adidas yeezy boost 350 v2 red green copper early links adidas Yeezy Boost 350 V2 Glow in the Dark buy black friday yeezy boost 350 v2 yeezy 350 v2 drop black friday yeezy mafia atakuje ponownie adidas yeezy adidas yeezy boost 350 v2 black red toddler sizes adidas yeezy boost 350 v2 black red release date adidas yeezy boost 350 v2 black friday adidas yeezy boost 350 v2 black friday adidas yeezy adidas yeezy boost 350 v2 core blackred early links adidas yeezy boost 350 v2 zebra 2892 adidas Yeezy 350 Boost V2 Beluga Solar Red adidas yeezy boost v2 350 black white red

Отворени консултации за истражување за правната и институционална рамка за приватноста во Македонија

Фондацијата Метаморфозис, во рамките на проектот „Истражување за приватноста во Македонија – Правна и институционална рамка“, спроведе истражување чија цел е да се оцени состојбата и можностите кои овие регулативи ги нудат за заштита на индивидуалната приватност на граѓаните, но, и да понуди референтна рамка и методологија по која би се спроведувале и други истражувања и проекти во иднина за подобрување на состојбата со приватноста.

Првичните резултати од истражувањето се целосно достапни на веб-сајтот Privatnost.mk, при што Метаморфозис ги поканува сите засегнати страни, од претставници на релевантните државни институции, граѓанскиот сектор, академската и професионалната заедница, медиумите, како и индивидуалните граѓани, да земат учество во отворената дискусија.

Со идентификување на деловите законите и другите прописи кои влијаат на правото на приватност на граѓаните, особени оние закони каде е вклучено собирањето, обработката, трансферот и чувањето на лични податоци, и потоа, нивна правна анализа по неколку критериуми, на лесен и едноставен начин може да се даде до знаење на граѓаните, кои често не се правни експерти, на кои се начини и преку кои закони/институции, нивната приватност би можела да биде загрозена и заштитена.

Ве покануваме да го дадете вашиот придонес преку оставање на коментар, забелешка или препорака која би сакале да биде разгледана и вклучена во финалниот извештај. Учествувајте преку коментари на Пинг.мк или преку е-пошта на info_et_metamorphosis.org.mk.

Дискусијата е отворена до 20 април, 2015 година.

air jordan 8 aqua black friday 2015 air jordan 8 air jordan 9 air jordan 9 air jordan 9 air jordan 9 black red white 2016 release air jordan 9 air jordan 9 product pol 7383 Buty koszykarskie Hyperdunk 2015 PRM.html product pol 5467 Hyperdunk 2013.html nike hyperdunk 2013 product pol 8040 Buty koszykarskie Hyperdunk 2015 Low Limited.html nike hyperdunk 2015 low nike air foamposite pro nike air foamposite pro nike air foamposite pro nike air foamposite pro pure platinum nike air foamposite one usa pierwsze zdjecia nike air foamposite one olympic product pol 6791 Buty koszykarskie Air Foamposite Pro.html
adidas eqt black pack release info adidas originals eqt black pack adidas originals eqt black pack adidas eqt support black pack releasing soon where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra ba7496 adidas eqt support adv pk zebra primeknit adidas eqt support ultra boost turbo red white adidas eqt support ultra boost turbo red adidas eqt support adv black turbo red adidas eqt support ultra boost turbo red adidas eqt support ultra whiteturbo adidas originals eqt support 93 camo turbo red adidas eqt running support 93 primeknit og colorway adidas eqt running support 93 primeknit white teal chartreuse red black