yeezy boost 350 v2 confirmed app info adidas yeezy 350 boost v2 november 23 releases adidas yeezy boost 350 v2 black red release date update adidas yeezy boost 350 v2 black red adidas yeezy boost 350 v2 blackred drops tomorrow adidas yeezy boost 350 v2 red green copper early links adidas Yeezy Boost 350 V2 Glow in the Dark buy black friday yeezy boost 350 v2 yeezy 350 v2 drop black friday yeezy mafia atakuje ponownie adidas yeezy adidas yeezy boost 350 v2 black red toddler sizes adidas yeezy boost 350 v2 black red release date adidas yeezy boost 350 v2 black friday adidas yeezy boost 350 v2 black friday adidas yeezy adidas yeezy boost 350 v2 core blackred early links adidas yeezy boost 350 v2 zebra 2892 adidas Yeezy 350 Boost V2 Beluga Solar Red adidas yeezy boost v2 350 black white red

Одржан Час по приватност во СУГС „Браќа Миладиновци“ и СУГС „Владо Тасевски“

cam00282.jpg

На 01 декември се одржа Час по приватност во средните училишта СУГС „Браќа Миладиновци“ и СУГС „Владо Тасевски“. На предлог на училиштата во СУГС „Браќа Миладиновци“ предавањето се одржа на ученици од прва и втора година, додека во СУГС „Владо Тасевски“ на ученици од прва, втора и трета година.
Учениците, како и на другите предавања, имаа можност да се запознаат со поимите личен податок, право на приватност, заштита на социјалните мрежи, ширење на говор на омраза, каде треба да пријават доколку се сомневаат на злоупотреба на личните податоци, за видео надзорот во училиштата, за нивните права, но и обврски за чување на своите, но и туѓите, лични податоци.
Учениците во „Браќа Миладиновци“ беа однапред добро информирани за тематиката на предавањето што придонесе до поголема ефикасност на часот. Кооординаторите од училиштето имаа оформено 5 тима кои опфаќаа ученици од сите години и смерови, кои преку најразлични активности поврзани со темата лични податоци и социјалните мрежи успеале да ги подготват учениците за претстојниот час.
Во „Владо Тасевски“, учениците најголем интерес пројавија за личните податоци обработени од страна на социјалните мрежи, каде и кога настанува злоупотреба и каде треба да се обратат доколку се сретнат со таков непријатен настан.
cam00287.jpg

imag0094.jpg

И овојпат беа одредени инфо-катчиња во секое училиште, со дисеминација на брошури и информативни материјали.
imag0098.jpg
Часот по Приватност во училиштето „Владо Тасевски“ беше воедно и последното предавање, со што се заокружија активностите предвидени за првиот дел од проектот. Предавачите од Дирекцијата за заштита на личните податоци заедно со претставници од останатите партнери на проектот, почнувајќи од 1-ви септември одржаа „Час по приватност“ во сите средни училишта на територија на Град Скопје, а со тоа успешно ги реализираа сите активности предвидени за првото полугодие од оваа школска година. Вториот дел од проектот, во второто полугодие поголемо внимание ќе обрне на наставниот кадар и родителите.
Линк до оригиналниот напис овде.
air jordan 8 aqua black friday 2015 air jordan 8 air jordan 9 air jordan 9 air jordan 9 air jordan 9 black red white 2016 release air jordan 9 air jordan 9 product pol 7383 Buty koszykarskie Hyperdunk 2015 PRM.html product pol 5467 Hyperdunk 2013.html nike hyperdunk 2013 product pol 8040 Buty koszykarskie Hyperdunk 2015 Low Limited.html nike hyperdunk 2015 low nike air foamposite pro nike air foamposite pro nike air foamposite pro nike air foamposite pro pure platinum nike air foamposite one usa pierwsze zdjecia nike air foamposite one olympic product pol 6791 Buty koszykarskie Air Foamposite Pro.html
adidas eqt black pack release info adidas originals eqt black pack adidas originals eqt black pack adidas eqt support black pack releasing soon where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra ba7496 adidas eqt support adv pk zebra primeknit adidas eqt support ultra boost turbo red white adidas eqt support ultra boost turbo red adidas eqt support adv black turbo red adidas eqt support ultra boost turbo red adidas eqt support ultra whiteturbo adidas originals eqt support 93 camo turbo red adidas eqt running support 93 primeknit og colorway adidas eqt running support 93 primeknit white teal chartreuse red black