yeezy boost 350 v2 confirmed app info adidas yeezy 350 boost v2 november 23 releases adidas yeezy boost 350 v2 black red release date update adidas yeezy boost 350 v2 black red adidas yeezy boost 350 v2 blackred drops tomorrow adidas yeezy boost 350 v2 red green copper early links adidas Yeezy Boost 350 V2 Glow in the Dark buy black friday yeezy boost 350 v2 yeezy 350 v2 drop black friday yeezy mafia atakuje ponownie adidas yeezy adidas yeezy boost 350 v2 black red toddler sizes adidas yeezy boost 350 v2 black red release date adidas yeezy boost 350 v2 black friday adidas yeezy boost 350 v2 black friday adidas yeezy adidas yeezy boost 350 v2 core blackred early links adidas yeezy boost 350 v2 zebra 2892 adidas Yeezy 350 Boost V2 Beluga Solar Red adidas yeezy boost v2 350 black white red

Новата Политика на приватност на Facebook критикувана од Белгискиот чувар на податоците

Комплицираната Политика на приватност на Facebook прави корисниците со потешкотии да ги контролираат своите податоци, – се вели во извештајот.

Facebook е обвинет за прекршување на Европските закони за заштита на податоците, е напишано во извештајот изготвен од Белгискиот чувар на приватноста.

Социјалната мрежа со нејзините сложени подесувања стави голем товар врз корисниците, се вели во извештајот.

Исто така, вели, дека лугето не се доволно информирани за тоа како Facebook нивните податоци ги користи во рекламни кампањи.

На ова Facebook се огласи дека се убедени дека нивните политики и услови се во согласност со законите.

Комплицирани збирки

Извештајот беше изработен како реакција на најавата на Facebook дека ќе ја обнови нивната Политика на приватност како и одредбите и условите. Обновените одредби беа воведени од 30 Јануари.

Извештајот, изготвен од академици од Универзитетот од Леувен, вели дека измените не се „драстични“ туку е појаснето она што Facebook го правел до сега. Објаснувањето доведе  авторите на извештајот да заклучат дека Facebook „работел спротивно од Европските закони„  на тоа:

  • како ги собирал подаците од лугето
  • што е направено со податоците
  • како лугето се информирани за овие практики

Facebook имаше многу комплицирана збирка од подесувања која го отежнуваше процесот луѓето да донесат информирана одлука за обработката на нивните податоци, или пак да бидат сигурни дека не предаваат податоци кои тие сакаат да бидат приватни, се вели во извештајот.

Корисниците треба да имаат повеќе информации за тоа кои податоци се споделувани и кои организации можат да ги видат, се додава во извештајот.

На ова, Facebook, одговори дека новите обновени одредби и политики се многу појасни и концизни и дека ќе им помогнат на лугето да имаат „поголема“ контрола врз маркетингот.

Од Facebook велат дека Политиката на приватност и одредбите биле прегледани од Ирското надлежно тело за заштита на податоците, кои се погрижија и одредбите и политиката да бидат со согласност со проширените Европски закони за тоа како податоците се собирани и употребени во маркетингот.

„Ние сме уверени дека обновата е во согласност со законите,“ додаваат од Facebook

Извештајот доаѓа во време кога креаторите на Европските закони се борат со значителни обнови во режимот за заштита на податоците во регионот. Обновените закони се очекува да стапат во сила од 2017 па натаму.

 

Линк до оригиналниот напис овде.

air jordan 8 aqua black friday 2015 air jordan 8 air jordan 9 air jordan 9 air jordan 9 air jordan 9 black red white 2016 release air jordan 9 air jordan 9 product pol 7383 Buty koszykarskie Hyperdunk 2015 PRM.html product pol 5467 Hyperdunk 2013.html nike hyperdunk 2013 product pol 8040 Buty koszykarskie Hyperdunk 2015 Low Limited.html nike hyperdunk 2015 low nike air foamposite pro nike air foamposite pro nike air foamposite pro nike air foamposite pro pure platinum nike air foamposite one usa pierwsze zdjecia nike air foamposite one olympic product pol 6791 Buty koszykarskie Air Foamposite Pro.html
adidas eqt black pack release info adidas originals eqt black pack adidas originals eqt black pack adidas eqt support black pack releasing soon where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra ba7496 adidas eqt support adv pk zebra primeknit adidas eqt support ultra boost turbo red white adidas eqt support ultra boost turbo red adidas eqt support adv black turbo red adidas eqt support ultra boost turbo red adidas eqt support ultra whiteturbo adidas originals eqt support 93 camo turbo red adidas eqt running support 93 primeknit og colorway adidas eqt running support 93 primeknit white teal chartreuse red black