Менло парк, 2 јануари, 2015 (META) 

Фотографиите на „Фејсбук“ повеќе не можат да се кријат, без разлика на прилагодувањето на приватноста. Фотографиите што сте ги скриле, сега се видливи благодарение на екстензијата „Пикчр мејт“ за прегледникот „хром“, која ги открива фотографиите на фејсбук-корисниците, дури и ако тие не ви се пријатели на социјалната мрежа.

Ниту една апликација или екстензија за прегледник не може да ги промени прилагодувањата за приватност. Фотографиите можете да ги скриете од својот времеплов, но со оваа екстрензија, сепак, ќе бидат видливи за тие што ќе ја инсталираат.

 

Линк до оригиналниот напис овде.