yeezy boost 350 v2 confirmed app info adidas yeezy 350 boost v2 november 23 releases adidas yeezy boost 350 v2 black red release date update adidas yeezy boost 350 v2 black red adidas yeezy boost 350 v2 blackred drops tomorrow adidas yeezy boost 350 v2 red green copper early links adidas Yeezy Boost 350 V2 Glow in the Dark buy black friday yeezy boost 350 v2 yeezy 350 v2 drop black friday yeezy mafia atakuje ponownie adidas yeezy adidas yeezy boost 350 v2 black red toddler sizes adidas yeezy boost 350 v2 black red release date adidas yeezy boost 350 v2 black friday adidas yeezy boost 350 v2 black friday adidas yeezy adidas yeezy boost 350 v2 core blackred early links adidas yeezy boost 350 v2 zebra 2892 adidas Yeezy 350 Boost V2 Beluga Solar Red adidas yeezy boost v2 350 black white red

Експертите за приватност од ЕУ и САД во потрага по трансатланстки решенија за приватност

На 28/29 април, 2014, (понеделник и вторник), беше свикан состанок на тркалезна маса на експертите за приватност во Амстердам, Холандија, со цел развивање рамка на практични можности за интероперабилност, за да се премости јазот помеѓу европските и американските правни системи за заштита на лични податоци.

Состаноците на тркалезна маса се заедничкиорганизирани од Институтот за технологија на Масачусетс CSAIL, Проектот за информациона политика(MIT), САД, и Институтот за информатичко право(IViR) на Универзитетот во Амстердам.Учесниците се независни правни и технички експерти од областа на приватноста и заштитата на податоците од Европската унија и САД.

ЕУ и САД заеднички се залагаат за заштита на приватноста, која е камен темелник на демократијата. Според Договорот од Лисабон, заштитата на личните податоци е фундаментално право, кое Европската унија мора самоиницијативно да го гарантира.Во Соединетите американски држави, заштитата на личните податоци произлегува од уставната заштита од првиот и четвртиот амандман, како и од федералниот и државниот статут, од законот за заштита на потрошувачите и од обичајното право. Со ова, крајната цел, ефективна заштита на податоци, е постигната. Меѓутоа, сегашниот судир помеѓу двата правни системи поставува предизвици за реализација на приватноста и слободниот проток на информации преку Атлантикот. Неодамнешната експанзија на практиките заонлајн надзор ги нагласи овие предизвици.

Серијата тркалезни маси ќе резултира со презентација на првиот извештај на 2015 Меѓународна конференција на комесарите за приватност и заштита на податоците, којашто, иницијаторот на проектот, Џејкоб Констам (претседател на Холандската агенција за заштита на податоците и поранешен претседател на Член 29 Работна група), планира да ја води во Холандија, есента 2015 година.

Во наредните 18 месеци, групата ќе изготви консензус за бизнис проблемите и можните решенија(white paper consensus), и ќе даде насока за идната соработка меѓу САД и Европа.Напорите се насочени кон обезбедување на рамка на практични опции кои создаваат силни, глобално прифатени вредности за приватноста, на начин кој резултира со интероперабилност и почитување на материјалните и процедуралните разлики меѓу двете држави.Доколку имате прашања,обратетесена: НикованЕијк (vaneijk@ivir.nl, 31205253931) и на Даниел Веицнер(djweitzner@csail.mit.edu, 1 617 253 8036). Во прилоге листата на учесници.

Мостови зазаштита на приватноста – Учесници

Име

Институција

Жан-Франсоа Абраматик INRIA (ФР)
Бојана Белами Центар за политика на информационолидерство (ВБ)
Мери Елен Калахан Џенер и Блок (САД)
Фред Кејт Универзитетот во Индијана (САД)
Патрик ван Еке Универзитетот во Антверпен (БЕ)
Еспет Гилд Центарза европски политички студии (БЕ)
Пол де Херт Универзитетот Врије, Институт за европски студии (БЕ)
Кристофер Кунер Универзитетот во Копенхаген (Данска)
Алекс МекЏиливри (САД)
Виктор Маер-Шонбергер Универзитетот Оксфорд (ВБ)
Дирдре Малиган Универзитетот на Калифорнија во Беркли (САД)
Нуала О’Конор Центар за демократија и технологија (САД)
Џоел Рајденберг Фордамправен факултет (САД)
Ира Рубинштајн Правен факултет во Њу Јорк (САД)
Питер Шар Европска академија за слобода на информациите и заштита на податоците (ГЕ)
Најџел Шадболт Универзитетот во Саутемптон (ВБ)
Сара Спикермен Универзитетот во Виена (АВ)
Нико Ван Еијк (Претседавач) Универзитетот во Амстердам, IVIR (ХО)
Дејвид Владек Универзитетот во Џорџтаун Правен центар (САД)
Даниел Џ. Веицнер (Претседавач) Институтот за технологија на Масачусетс (САД)

 

 

Набљудувачи

Питер Хастинкс EDPS (Бе)
Џејкоб Констам CBP/Art 29 (Хо)

 

Линк до оригиналниот напис овде.

air jordan 8 aqua black friday 2015 air jordan 8 air jordan 9 air jordan 9 air jordan 9 air jordan 9 black red white 2016 release air jordan 9 air jordan 9 product pol 7383 Buty koszykarskie Hyperdunk 2015 PRM.html product pol 5467 Hyperdunk 2013.html nike hyperdunk 2013 product pol 8040 Buty koszykarskie Hyperdunk 2015 Low Limited.html nike hyperdunk 2015 low nike air foamposite pro nike air foamposite pro nike air foamposite pro nike air foamposite pro pure platinum nike air foamposite one usa pierwsze zdjecia nike air foamposite one olympic product pol 6791 Buty koszykarskie Air Foamposite Pro.html
adidas eqt black pack release info adidas originals eqt black pack adidas originals eqt black pack adidas eqt support black pack releasing soon where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra ba7496 adidas eqt support adv pk zebra primeknit adidas eqt support ultra boost turbo red white adidas eqt support ultra boost turbo red adidas eqt support adv black turbo red adidas eqt support ultra boost turbo red adidas eqt support ultra whiteturbo adidas originals eqt support 93 camo turbo red adidas eqt running support 93 primeknit og colorway adidas eqt running support 93 primeknit white teal chartreuse red black