yeezy boost 350 v2 confirmed app info adidas yeezy 350 boost v2 november 23 releases adidas yeezy boost 350 v2 black red release date update adidas yeezy boost 350 v2 black red adidas yeezy boost 350 v2 blackred drops tomorrow adidas yeezy boost 350 v2 red green copper early links adidas Yeezy Boost 350 V2 Glow in the Dark buy black friday yeezy boost 350 v2 yeezy 350 v2 drop black friday yeezy mafia atakuje ponownie adidas yeezy adidas yeezy boost 350 v2 black red toddler sizes adidas yeezy boost 350 v2 black red release date adidas yeezy boost 350 v2 black friday adidas yeezy boost 350 v2 black friday adidas yeezy adidas yeezy boost 350 v2 core blackred early links adidas yeezy boost 350 v2 zebra 2892 adidas Yeezy 350 Boost V2 Beluga Solar Red adidas yeezy boost v2 350 black white red

Cyber Europe 2014 – вежба за разрешување на сајбер-инциденти

Организирано од European Union Agency for Network and Information Security (ENISA), повеќе од 200 организации и 400 професионалци од областа на сајбер безбедноста, од 29 Европски држави ќе ја тестираат нивната подготвеност да се спротистават на сајбер-нападите. На  Cyber Europe 2014 учество замаа експерти од државните и приватните сектори и имаа можност да ги испробаат своите процедури како и способности против најлошото сценарио во сајбер-безбедноста.

CyberEurope 2014 претставува најголема и најкомплексна вежба организирана во Европа. Ќе се разрешуваат повеќе од 2000 поединечни сајбер-инциденти.  Се одржува секои две години во организација на ENISA, и оваа година учествуваат 26 ЕУ држави и 3 држави членки на Европската асоцијација за слободна трговија како и ЕУ Институции. Се одвива во 3 фази во текот на целата година: техничка, којашто вклучува откривање на инцидент, истрага , ублажување и размена на информации (завржува во Април); операциона/тактичка којашто се занимава со алармирање, проценка на криза, соработка, координација, тактички анализи, совети како и размена на информации на оперативно ниво; стратегиска фаза која го истражува донесувањето на одлуки, политичкото влијание и јавните работи.

Европската Комисија повикува на развој на националните планови за непредвидени ситуации и редовни вежби, проверка на реакцијата при инцидент во безбедносниот систем на мрежа од големи размери како и развој на планови за обнова при катастрофа. Новиот мандат на  ENISA ја нагласува важноста на вежбите за сајбер-безбедносната подготвеност во зголемувањето на довербата кај онлајн сервисот во Европа.

 

Линк до оригиналниот напис овде.

air jordan 8 aqua black friday 2015 air jordan 8 air jordan 9 air jordan 9 air jordan 9 air jordan 9 black red white 2016 release air jordan 9 air jordan 9 product pol 7383 Buty koszykarskie Hyperdunk 2015 PRM.html product pol 5467 Hyperdunk 2013.html nike hyperdunk 2013 product pol 8040 Buty koszykarskie Hyperdunk 2015 Low Limited.html nike hyperdunk 2015 low nike air foamposite pro nike air foamposite pro nike air foamposite pro nike air foamposite pro pure platinum nike air foamposite one usa pierwsze zdjecia nike air foamposite one olympic product pol 6791 Buty koszykarskie Air Foamposite Pro.html
adidas eqt black pack release info adidas originals eqt black pack adidas originals eqt black pack adidas eqt support black pack releasing soon where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra ba7496 adidas eqt support adv pk zebra primeknit adidas eqt support ultra boost turbo red white adidas eqt support ultra boost turbo red adidas eqt support adv black turbo red adidas eqt support ultra boost turbo red adidas eqt support ultra whiteturbo adidas originals eqt support 93 camo turbo red adidas eqt running support 93 primeknit og colorway adidas eqt running support 93 primeknit white teal chartreuse red black